Zunne

ZONNEPANELEN

Met de dienst ‘CoopBewust’ wil de lokale energiecoöperatie CoopStroom alle Bruggelingen begeleiden bij de installatie van zonnepanelen op hun dak. Wij helpen jou bij dit aankoopproces van A tot Z: dit van de vergunningsaanvraag tot aan de plaatsing van de zonnepanelen. Volgens het principe van een groepsaankoop worden sociaal-ecologisch verantwoorde panelen aangeboden aan een lage, vaste prijs.  

Redenen om voor CoopBewust te kiezen

BEGELEIDING

De samenaankoop ‘CoopBewust’ is in de eerste plaats een begeleidings-traject. We helpen jou bij de aanvraag van de omgevingsvergunning tot aan de plaatsing van de zonnepanelen. We geloven in een persoonlijke aanpak waarin we betrokken zijn van A tot Z zodat je met een gerust hart een keuze kan maken. 


Meer weten?

SAMENAANKOOP

Door te kopen in groep krijg je een scherpere prijs. We onderscheiden ons van andere groepsaankopen door bewust te kiezen voor lokale aannemers die kwalitatieve zonnepanelen aanbieden en nazorg garanderen.


Meer weten?

IEDEREEN MEE

Als energiecoöperatie willen we de burger een actieve rol laten spelen in de energietransitie. Dat doen we door samen te investeren in hernieuwbare energie en zo de omschakeling te maken van consument naar producent. We geven gratis advies aan burgers om de energietransitie ook bij hen thuis in te zetten.


Meer weten?

De 'CoopBewust' service biedt concreet:

Ontwerp op maat


We zorgen voor een ontwerp op maat met de investeringsberekening inbegrepen, zodat je snel weet wat CoopBewust je kan bieden.

Hulp en aanspreekpunt


We helpen jou bij de juiste keuze van zonnepanelen en omvormers en zorgen voor de nodige tekeningen van de woning en PV-inplanting voor de omgevingsvergunningaanvraag. Heb je vragen? Wij zijn jouw aanspreekpunt.

Ondersteuning en opvolging


We zorgen voor opvolging van de plaatsing van de zonnepanelen via nauw contact met de lokale aannemer/partner en bieden onafhankelijk advies.

DE SCHAKEL TUSSEN EIGENAAR & AANNEMER

CoopBewust is de tussenpersoon die de eigenaar met de lokale aannemer verbindt. Op het moment dat CoopBewust het dossier doorstuurt naar de aannemer met goedkeuring van de eigenaar dient de aannemer nog enkele zaken te verifiëren en een voorstelofferte op te maken. Dit ‘zonmodel’ werd bedacht door de Gentse energiecoöperatie Energent, genaamd Zonnestad, en is er zeer succesvol. Zo heeft ook de energiecoöperatie Klimaan in Mechelen dit concept opgestart en werpt ze er al enkele jaren de vruchten van.


Daarom zet CoopStroom in West-Vlaanderen zijn schouders onder dit begeleidingstraject voor de plaatsing van zonnepanelen om zo ook in Brugge en omstreken hier een succesvol model van te maken.


CoopBewust is een project van energiecoöperatie CoopStroom. Deze coöperatie is momenteel in handen van meer dan 1000 burgers en heeft als enig doel de transitie naar 100 % hernieuwbare energie te kunnen versnellen door én voor de burgers, zonder enige commerciële insteek.

Aanbod van panelen en omvormers

Voor het project/dienst CoopBewust werkt CoopStroom samen met lokale aannemers uit de streek. In de werelderfgoedstad Brugge gelden er strikte regels en is het dus niet toegestaan om her en der zonnepanelen te plaatsen in een willekeurig legpatroon en/of op – voor de zon meest ideale – plaats op de gebouwen. Om toch zoveel mogelijk zonnepanelen te kunnen plaatsen in deze historische stad rekening houdend met de voorschriften, biedt CoopStroom via de dienst ‘CoopBewust’ zonnepanelen aan, die voldoen aan de voorwaarden van de Stad én ook van goede prijs/kwaliteit zijn! Deze worden geplaatst door lokale aannemers met ervaring in de streek en garantie op blijvende service, ook na installatie.

SAMEN VOOR 100% HERNIEUWBARE ENERGIE IN BRUGGE