CoopBewust

HOE WERKT HET?


Via de dienst CoopBewust doorloop je 5 stappen waarbij we je helpen bij het afwegen van de mogelijkheden van de plaatsing van zonnepanelen op je dak tot het effectieve gebruik van de energieopbrengst door de panelen op jouw dak! Van A tot Z dus!


1. Gratis simulatie + adviesgesprek


Beantwoord enkele korte vragen in volgend formulier “Schrijf je in!”, zo kunnen wij aan de slag gaan om een simulatie te maken voor de zonnepanelen op jouw dak! Neem hiervoor ook even je elektriciteitsfactuur bij de hand. Daarop staat je jaarlijks elektriciteitsverbruik en is één van de antwoorden op de vragen.  

 

Wij willen je uitleg geven en overlopen graag samen met jou alle info (kostprijs, opbrengst, terugverdientijd, premie, vergunning nodig? …) die je terugvindt op de simulatiefiche tijdens een adviesgesprek van een klein half uurtje. 

Kies welk type adviesgesprek je wenst: videogesprek of telefoongesprek en selecteer één van de voorgestelde data wat het best voor je past. 

Vind je dit een interessant voorstel? Zo ja, dan gaan we naar stap 2. 



2. Offerte aannemer


De simulatiefiche en je gegevens worden naar één van de 3 lokale aannemers doorgestuurd die je zal contacteren om een plaatsbezoek in te plannen. Op basis van de vaststellingen ter plaatse maakt de aannemer dan een detailofferte, die door ons nog eens wordt gecontroleerd.



3. Bevestiging offerte


Ben je tevreden over de offerte? Geef je akkoord door de offerte te ondertekenen. Nu heb je de bestelling bevestigd. Vanaf hier ga je een aankoopverplichting aan. Breng ons ook op de hoogte, zodat wij je traject nauwgezet kunnen opvolgen.


Belangrijke noot voor Bruggelingen die een vergunning nodig hebben:


Het is heel belangrijk dat volgende zin in de offerte wordt vermeld alvorens de offerte te ondertekenen.

“Bij ondertekening door de klant is de offerte geldig onder de opschortende voorwaarden van het bekomen van een omgevingsvergunning.” 

Deze zin zorgt ervoor dat - bij het niet bekomen van een vergunning - je niet zal moeten betalen voor de zonnepanelen. Belangrijk om te weten, toch?”  



4. Plaatsing zonnepanelen


De plaatsing van jouw zonnepanelen! De aannemer contacteert je zo’n 2 weken vooraf om de installatie in te plannen. De aannemer staat in voor de nodige werkzaamheden voor de installatie tot de finale keuring van de zonne-installatie.




5. Keuring en ingebruikname


Na de plaatsing volgt een bezoek door de keurder. Is de keuring geslaagd, dan meldt de aannemer je installatie aan bij Fluvius voor ingebruikname. Je ontvangt daarna van Fluvius een G-code om je premie aan te vragen.